Vores fællesskab er vores sammenhængskraft

Kulturen i Haderslev kommune skal være med til at give mulighed for fællesskab, kreativitet, tolerance og demokratisk dannelse. Kulturen kan forbinde os til resten af verden og give os udsyn. Kulturen er en af grundene til at borgere og erhvervsliv vælger lige netop Haderslev kommune.

Radikale Venstre vil derfor arbejde for:

– Rabatkort til socialt udsatte til kulturtilbud for at skabe mere lighed.

– Kultur for hjemløse og sårbare mennesker. Mobilt kulturtilbud, der kommer ud til borgeren.

– Bedre studiemiljø kulturelt set – Børn og unge bør være i mindst et positivt fællesskab, dvs. der skal gøres en indsats for, at der er endnu flere muligheder for børn og unge for at få adgang til idræts- og aktivitetsmuligheder, uafhængig af økonomi / social arv.

– Nye og moderne svømmefaciliteter i både Haderslev og Vojens

– Springanlæg koblet til Favrdalskolens idrætsfaciliteter

– Ung til ung dialoger styrkes – politik skal ikke kun være retorik.

 

Fællesskab – et forum, bl.a. ungdomspartier, ud til de unge til debatmøde og sammenligne politikker, en politisk stand på skoler, ungdomsklubber med fælles ansvar, events med musik, brætspil, fællessang, gåtur, se fodbold sammen, professionelle ansatte i ungdomsklubber (samtaler, coaching, hjælp til økonomi), unge forpligter sig ikke til skal-ting, rammer til rådighed til selvorganiserede, lektielæsning i Kunsthal6100, få en mentor/guide/Ungdomscoach til at få sårbare unge med (modtager uddannelse og dusør), unge og ensomme der er udstødte, eller udstøder sig selv, skal have hjælp til at danne bånd til andre via social træning (kom godt i gang kursus).

– Radikale Venstre vil udvikle “Studie-Rabat-pas”, som studerende får med det samme, når de starter deres uddannelse her i byen. Sådan et pas skal udvikles sammen med både kulturstederne og butikkerne, så mulige rabatter motiverer de studerende at købe lokalt, i stedet for på nettet. Uddannelsesinstitutioner skal være med til at promovere “Passet”, så potentielle studerende kan se i forvejen, hvad de får, når de flytter til Haderslev.